glava2

Spletne storitve

SPLETNA TRGOVINA

Najpomembnejši stik med spletnim kupcem in prodajalcem je vstop v spletno trgovino, saj ima prodajalec le nekaj sekund časa, da pritegne pozornost kupca. Poleg grafične podobe je pomembno, da na vstopni strani izpostavimo aktualno ponudbo, ki jo podkrepimo z akcijskimi cenami. Navigacijska struktura in sestava morata biti pregledni in prijazni za uporabnika.


Urejevalnik spletnih vsebin

CMS vmesnik lastnikom spletnih strani omogoča, da spletno vsebino urejajo sproti, ter s tem pripomorejo k boljši ažurnosti in sprotnemu večanju vsebine spletnih strani, ki ima zelo velik vpliv tudi na iskalnike (predvsem Google daje zelo veliko vrednost na kakovost in količino besedila).

Pomembne lastnosti CMS vmesnika so hitro in enostavno vnašanje besedila in slik, ter urejanje vsebine  spletnih strani.

 

Optimizacija spletnih strani SEO in SEM

Iskalni marketing je ena najučinkovitejših oblik spletnega oglaševanja, kamor sodita SEM (Search Engine Marketing) ter SEO (Search Engine Optimization). SEM pomeni zakup sponzoriranih povezav na iskalnikih, medtem ko SEO pomeni proces oblikovanja in prilagoditve spletnih strani z namenom dosegati bolšo vidljivost in s tem povezano obiskanost spletne strani.

SEM (Search Engine Marketing)

Google, ki je v Sloveniji najbolj uporabljan iskalnik, je glavni svetovni ponudnik sponzoriranih povezav. Sponzorirane povezave so tiste, ki se na Googlu med iskanjem pojavijo na skrajnem vrhu ter skrajnem desnem stolpcu in so sestavljene iz naslova, opisa ter povezave do spletne strani podjetja.

Oglaševanje na iskalnikih temelji na zakupu ključnih besed, katere oglaševalec izbere glede na svojo dejavnost in psihologijo ciljnih kupcev, ki iščejo informacije. Z uporabo modela PPC (pay-per-click) oglaševalec plača le takrat, kadar uporabnik klikne na njegov oglas, ne glede na število in pogostost prikazanega oglasa. Cena PPC na Googlu je odvisna od izbire ključnih besed (keywords) ter tržnega povpraševanja po teh ključnih besedah. Podjetje, ki oglašuje, ima porabo sredstev v stalnem nadzoru in svoj oglas prikazuje izključno v svojem ciljnem segmentu uporabnikov spleta. S sponzoriranimi povezavami na iskalnikih lahko podjetja cenovno učinkovito dosegajo svojo ciljno populacijo ravno v tistem trenutku, ko uporabniki iščejo storitve in proizvode, ki jih podjetje ponuja.


SEO (Search Engine Optimization)

SEO pomeni proces oblikovanja in prilagoditve spletnih strani z namenom dosegati bolšo vidljivost in s tem povezano obiskanost spletne strani podjetja med rezultati iskanj na iskalniku. Te rezultate iskalnik prikaže pod sponzoriranimi oglasi in jih imenujemo ''organski'' rezultati iskanja. Skoraj 80 % iskalcev informacij pregleda le prvo stran zadetkov. Če vaše spletne strani ni med prvimi tridesetimi zadetki (prve tri strani), boste preko iskalnikov privabili na vašo spletno stran zelo malo obiskovalcev in s tem posledično izgubili potencialno stranko.

 

Gostovanje spletne strani

Spletna stran, ki je dostopna preko interneta, gostuje na spletnem strežniku, kjer so shranjeni vsi podatki in datoteke o gostujoči spletni strani.
Paket gostovanja, ki je na voljo našim strankam obsega 1 GB prostora na strežniku, neomejen mesečni pretok podatkov, do 10 poštnih predalov, 3 podatkovne baze Mysql, 2 ftp dostopa za ceno: 50 € / leto

Tehnična pomoč preko elektronske pošte in telefona.
Za varnost podatkov skrbi hitro in zanesljivo zapisovanje v RAID tabelo diskov, redundantno napajanje ter dnevna varnostna kopija celotnih podatkov.

Strežniki so locirani v slovenskem telekomunikacijskem centru, ki je klimatiziran in protivlomno, protipožarno ter vodotesno varovan.

 
Registracija domene

Domena predstavlja virtualno identiteto zato ne smemo pozabiti na učinkovito izrabo domene, ki pripomore k lažji spletni prepoznavnosti in k povečanemu obisku.

Domena naj bo razumljiva in kratka (daljša od treh znakov in največ do tri besede). Domena naj bo podobna besedi ali imenu, na katerega ljudje pomislimo in nas asocira na določen izdelek.

Za večjo prepoznavnost je priporočljivo, da registriramo več domen, prek katerih bo naša spletna stran dostopna. In ker je veliko domen že zasedenih si pomagajte in preverite domeno z vmesnikom WHOIS.

Kontakt

Mandu d.o.o.

 

Gradnikova 105

 

4240 Radovljica 

 

051 338 838  

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.