zebra

Optimizacija spletnih strani


Optimizacija spletnih strani SEO in SEM

Iskalni marketing je ena najučinkovitejših oblik spletnega oglaševanja, kamor sodita SEM (Search Engine Marketing) ter SEO (Search Engine Optimization). SEM pomeni zakup sponzoriranih povezav na iskalnikih, medtem ko SEO pomeni proces oblikovanja in prilagoditve spletnih strani z namenom dosegati bolšo vidljivost in s tem povezano obiskanost spletne strani.

SEM (Search Engine Marketing)

Google, ki je v Sloveniji najbolj uporabljan iskalnik, je glavni svetovni ponudnik sponzoriranih povezav. Sponzorirane povezave so tiste, ki se na Googlu med iskanjem pojavijo na skrajnem vrhu ter skrajnem desnem stolpcu in so sestavljene iz naslova, opisa ter povezave do spletne strani podjetja.


Oglaševanje na iskalnikih temelji na zakupu ključnih besed, katere oglaševalec izbere glede na svojo dejavnost in psihologijo ciljnih kupcev, ki iščejo informacije. Z uporabo modela PPC (pay-per-click) oglaševalec plača le takrat, kadar uporabnik klikne na njegov oglas, ne glede na število in pogostost prikazanega oglasa. Cena PPC na Googlu je odvisna od izbire ključnih besed (keywords) ter tržnega povpraševanja po teh ključnih besedah. Podjetje, ki oglašuje, ima porabo sredstev v stalnem nadzoru in svoj oglas prikazuje izključno v svojem ciljnem segmentu uporabnikov spleta. S sponzoriranimi povezavami na iskalnikih lahko podjetja cenovno učinkovito dosegajo svojo ciljno populacijo ravno v tistem trenutku, ko uporabniki iščejo storitve in proizvode, ki jih podjetje ponuja.


SEO (Search Engine Optimization)

SEO pomeni proces oblikovanja in prilagoditve spletnih strani z namenom dosegati bolšo vidljivost in s tem povezano obiskanost spletne strani podjetja med rezultati iskanj na iskalniku. Te rezultate iskalnik prikaže pod sponzoriranimi oglasi in jih imenujemo ''organski'' rezultati iskanja. Skoraj 80 % iskalcev informacij pregleda le prvo stran zadetkov. Če vaše spletne strani ni med prvimi tridesetimi zadetki (prve tri strani), boste preko iskalnikov privabili na vašo spletno stran zelo malo obiskovalcev in s tem posledično izgubili potencialno stranko.

Kontakt

Mandu d.o.o.

 

Gradnikova 105

 

4240 Radovljica 

 

051 338 838  

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.